språkliga rötter

Dagens ord är etymologi, av den enkla anledningen att det har med ord att göra. Ordet etymologi kommer från grekiska τυμολογία, från ἔτυμος (etymos = sann, verklig) och λογία (logia =  lära, vetenskap), även έτυμον (etymon = ett ords rätta betydelse enligt sitt ursprung) och λογος(logos = ord). Det betyder alltså  äran om ords språkhistoriska ursprung och släktskap. (Wikipedia)
Jag tycker minsann att det är rätt roligt att titta närmare på ords historiska bakgrund. Det finns så många ord vi tar förgivna idag, som låter helt ologiska när man tänker efter. Att då titta på ordets etymologi kan vara sjukt lärorikt!
Så ut med er, leta reda på knäppa ord och försök komma hur f*n de blivit till just vad de är!
Tjofräs

En riktig kvinnokarl...eller?

Ibland händer det att ett ord helt plötsligt börjar användas på ett nytt sätt och således får en ny innebörd.
Dagens ord är ett sådant, men dess nya innebörd är inte alls särskilt spridd - ännu!
Kvinnokarl - en kvinna som helt enkelt beter sig enligt vad normen klassificerar som "manligt"
på ett ungefär!
Reclaim, remake!

Härligt snuskiga ord

Jag är fruktansvärt dålig på att blogga, just nu, som alltid.
Därför har jag bestämt mig för att ge er något annat att tänka på så länge, att liksom fylla tomrummet med, nämligen en extremt roligt, snuskig ord-sida. Den sätter ord på alla fenomen du inte visste att du inte ville känna till, och några till. Reclaima snuskorden!
Jag tänkte ge ett smakprov, men eftersom den här sidan troligtvis inte har lika rå analfixerad humor som Fittkramp-gänget, avstår jag.
Here goes länken istället, men jag varnar känsliga läsare:
http://www.fittkramp.se
Läs och njut för dig själv, eller varför inte äckla en arbetskamrat eller skrämma din sambo. I min lilla studiegrupp har vi fruktansvärt roligt åt dessa ord när någon behöver en paus i pluggandet.
Skål!

RSS 2.0